Anestesispecialisten är Akademiklinikens förstahandsval för extern personal

Akademikliniken är Nordens största plastikkirurgiska enhet inom estetisk medicin. De finns på ett modernt sjukhus på Ullevål Stadium i Oslo, förutom Walk in-kliniker i Bergen, Trondheim och Stavanger.

Akademikliniken har stort fokus på patientsäkerhet och kvalitet, och en hög standard på hur de vill arbeta. Rolf Sørlie är klinikchef på Akademikliniken i Oslo, och berättar om samarbetet med Anestesispecialisten:

– Vi skrev kontrakt med Anestesispecialisten redan 2015. Det finns många bemanningsföretag i dag som har narkosläkare, men det är väldigt få som finns i Oslo som kan ta korta uppdrag, och som kan dyka upp på kort tid, han förklarar.

En trygg partner

– Samarbetet med Anestesispecialisten är väldigt enkelt. Vi kan skicka mail eller ringa. Stefan Hauptig svarar alltid snabbt och förstår beställningen. Han ställer alltid relevanta kontrollfrågor, vilket ger trovärdighet och som gör mig säker på att han har förstått ordern och kan ta den vidare. Han håller mig uppdaterad hela vägen om vilka kandidater som kan hjälpa till och liknande.

Akademikliniken erbjuder ett brett utbud av estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi, estetiska injektionsbehandlingar och avancerad hudvård. Med så många olika behandlingar är det viktigt att de som anställs som vikarier har god förståelse för uppgiften som ska utföras.

– Det är en stor trygghet för oss att Hauptig har jobbat med plastikkirurgi på Aleris tidigare. Han förstår uppdraget och ordningen väl, och vet vad som krävs av narkosläkaren.

Snabb och pålitlig anestesitjänst

– Hur ofta vi använder tjänster från Anestesispecialisten varierar beroende på behov. Ofta beror det på sjukdom bland vår egen personal eller andra oförutsägbara händelser, andra gånger är det schemalagda pass. Anestesispecialisten är alltid vår första prioritet när vi behöver extern anestesipersonal.

Tillförlitlighet är viktigt inom plastikkirurgi och då är det viktigt att ha personal i reserv om det inträffar oförutsedda händelser eller sjukdomar i personalen.

– I vår bransch blir patienterna inte sjukskrivna. Det innebär att de tagit ledigt från arbetet och planerat när de ska få behandlingen utförd. Då kan vi inte skjuta upp på grund av sjukdom. Hauptig förstår detta väl, och levererar alltid en bra service av hög kvalitet, säger Sørlie.

Patienter som ska få estetiska operationer utförda har i de flesta fall lagt ner tid och energi på att ordna det praktiska kring behandlingen. Då är det viktigt att Akademikliniken har personal och utrustning redo när patienten har en tid.

– För oss är det viktigt att få folk som kan vara inne en dag eller två, och som kan komma med kort varsel. Jag har aldrig upplevt att Anestesispecialisten inte kan ta uppdraget. Jag ringde till och med söndag kväll och beställde narkos till måndag morgon. Det var inga problem, säger Sørlie.

Kvalitet på alla nivåer

På frågan om han skulle rekommendera anestesispecialisten vidare är Sørlie tydlig i sitt tal:

– Skulle jag rekommendera Anestesispecialisten och Stefan Hauptig vidare? Ja absolut! Han löser uppdragen bra och har duktiga narkosläkare i portföljen. Han skickar alltid trevliga vikarier som våra medarbetare jobbar bra med.

Avslutningsvis pekar Sørlie på det viktigaste värdet för Akademikliniken och varför de är så nöjda med samarbetet med Anestesispecialisten:

– Vi på Akademikliniken är måna om kvalitet i allt vi gör och då väljer vi leverantörer som har samma fokus.